Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов єдинник може не платити земельний податок

12 вересня 2019, 09:00
413
0
Реклама

Верховний Суд України розглянув справу щодо сплати земподатку єдинником, який надає в найм будівлю без земділянки, на якій розміщений відповідний об'єкт нерухомості.

Умовою несплати земельного податку єдинниками є те, що суб`єкт господарювання, який є власником чи користувачем земділянки, використовує цю землю для проведення господарської діяльності. Можливість звільнення від сплати земподатку за інших умов, наприклад, коли окремо надається в найм будівля, її частина чи нежиле приміщення без земельної ділянки, на якій розміщена зазначена нерухомість, не встановлена. Про це ідеться в постанові ВС/КАС від 10.06.2019 р. у справі № 826/14513/16.

Водночас суд наголосив: спрощена система оподаткування не звільняє суб`єкта господарювання від виконання податкових зобов`язань зі сплати податків, встановлених у п. 297.1 ПКУ. Вона запроваджує інші умови, порядок та механізм їх сплати, а також встановлює можливість відновлення їх сплати на загальних підставах у разі недотримання умов оподаткування за спрощеною системою.

Джерело: постанова Верховного Суду України від 10.06.2019 р. у справі № 826/14513/16

Про свіжі цікаві рішення ВС можна почитати у матеріалі "Огляд судової практики Верховного Суду в податкових спорах. Липень-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини