Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли почнуть штрафувати за "єврономери"

13 вересня 2019, 08:30
1456
0
Реклама

У четвер, 12 вересня, парламент проголосував за законопроект № 1030. Він передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України. Відповідна ініціатива виникла ще влітку цього року, а з початком роботи нового скликання ВРУ була внесена на розгляд нардепів.

Для досягнення поставленої мети у Митному кодексі України та Законі № 2612 відтермінували ще на 90 днів введення в дію норм, якими передбачено запровадження або посилення відповідальності за:

- передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи не поміщала його у митний режим транзиту (ч. 4 ст. 469 МКУ);

- недоставлення товарів, транспортних засобів до органу доходів і зборів у визначений строк (ч.ч. 4-6 ст. 470 МКУ);

- перевищення строку тимчасового ввезення товарів, транспортних засобів або строку тимчасового вивезення товарів (ч.ч. 4-6 ст. 481 МКУ);

- керування транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, а також транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені МКУ (ч.ч. 6-9 ст. 121 КпАП).

Варто зауважити, що відповідні санкції формально вже могли бути застосовані з 22 серпня 2019 р. Тепер же, завдяки законопроекту № 1030, їх реальне застосування почнеться з 20 листопада 2019 р. Скажімо, з цієї дати за перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення більш ніж на 30 діб стягуватимуть штраф у розмірі 170 тис. грн або проведуть конфіскацію автомобіля.

А керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені МКУ, потягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі 8500 грн. За повторне протягом року таке порушення - накладення штрафу на водія в розмірі 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

До речі, поліцейських зобов'язали зупиняти транспортний засіб, якщо є інформація, що свідчить про порушення його власником митних правил або що транспортний засіб, який зареєстрований в іншій країні, перебуває на території України з порушенням відповідних правил.

Ухвалення законопроекту № 1030 також призвело до того, що до 20 листопада 2019 р. продовжиться дія спрощених умов митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в період з 01.01.2015 р. до 25.11.2018 р.

Джерело: законопроект № 1030 від 29.08.2019 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України"

Про нові форми статзвітності транспорту для юросіб читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини