Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли за помилки або недостовірні дані у ф. № 1 ДФ штрафують

13 вересня 2019, 10:50
516
0
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Луганській області нагадали, в яких випадках недостовірні відомості або помилки у ф. №1ДФ призводять до штрафів, а коли - ні.

Вони нагадали, що покарання буде у разі подання зазначеної звітності з недостовірними відомостями або з помилками про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, а також суми отриманої оплати від фізосіб за товари (роботи, послуги), якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку (п. 119.2 ПКУ). Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 510 грн.

За ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, покарання буде суворіше - штраф у розмірі 1020 грн.

Водночас податківці нагадали, що передбачених п. 119.2 ПКУ штрафів може і не бути. Так, їх не застосовують у випадках, коли недостовірні відомості або помилки у ф. № 1ДФ про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, а також суми отриманої оплати від фізосіб за товари (роботи, послуги), виникли у зв'язку з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ПКУ. При цьому не буде штрафу, якщо податковий агент зробить виправлення відповідно до вимог ст. 50 ПКУ.

Джерело: повідомлення на сайті ГУ ДПС у Луганській області

Про відображення виплат фізособам читайте у статті "Заповнення форми № 1ДФ у роз'ясненнях ДФСУ: виплати фізичним і самозайнятим особам" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини