Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовців переведуть на контракт і дозволять працювати дистанційно

13 вересня 2019, 11:30
2218
0
Реклама

Уряд запроваджує контрактну форму проходження державної служби.

10 вересня ВРУ прийняла законопроект № 1066 щодо перезавантаження влади. Він вносить зміни до чотирьох законів України, що регулюють роботу державних органів, у т. ч. Закону № 889.

Так, у Законі № 889 запроваджують контрактну форма проходження державної служби.

Посади, за якими укладатимуть контракт, визначатиме суб`єкт призначення або керівник держслужби до проведення конкурсу.

Контракт може передбачати дистанційну роботу держслужбовця (поза приміщенням держоргану), у тому числі з віддаленим доступом за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.

Спеціальні вимоги до кандидатів держслужбовців також можуть визначати суб`єкти призначення у контракті, але порядок визначить Кабмін. Уряд затвердить і типові контракти про проходження держслужби.

Оголошення про проведення конкурсу будуть оприлюднювати на Єдиному порталі вакансій держслужби, а також на веб-сайті держоргану, у якому оголошено конкурс.

Крім того, Кабмін буде вирішувати питання оплати праці, заохочення, конкурсного відбору, дисциплінарних проваджень та оцінки діяльності держслужбовців.

За інформацією пресслужби Держслужби з питань праці у Вінницькій області

Про сферу застосування контракту, умови прийняття на роботу і звільнення з роботи за контрактом, порядок переукладення контракту і продовження строку його дії, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Контрактна форма трудового договору".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини