Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий Трудовий кодекс і скасування ЄСВ – озвучено осінні плани нової влади

23 вересня 2019, 17:20
8373
0
Реклама

Під час спілкування з журналістами у кулуарах форуму "Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади" голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова повідомила, що на першому пленарному тижні у жовтні може бути прийнятий законопроект щодо зменшення штрафів на бізнес. Водночас депутат вказала, що влада планує встановити поступове зростання штрафів, які можуть накладати на роботодавців, які офіційно не працевлаштовують працівників. Так, спершу йтиме попередження, а за повторне порушення - штраф розміром 16 тис. грн., який надалі зростатиме.

Також у команді Президента планують провести реформу Фонду соціального страхування та скасувати єдиний соціальний внесок. Ухил буде зроблено в сторону приватного страхування на випадок настання страхових подій.

Третя важлива новина - подання до парламенту Трудового кодексу, який має прийти на зміну КЗпП. Це буде принципово новий документ, який відрізнятиметься від Трудового кодексу, що вже був ухвалений у першому читанні Верховною Радою попереднього скликання. Проект Трудового кодексу має стати дуже ліберальним для роботодавців. Взамін за обмеження прав найманого працівника роботодавцям доведеться активно долучитися до створення другого, накопичувального, рівня пенсійного забезпечення.

Якщо говорити щодо Держбюджету-2020, то його планується ухвалити в поданій редакції, а надалі вносити до нього зміни.

Своєю чергою, голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха вказав, що вже прийнято і незабаром почне діяти Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" (№ 1068), що дасть змогу наблизитися до угоди АККА, яка дає можливість торгувати товарами промислового значення із країнами Євросоюзу, не будучи при цьому членом ЄС. Ведеться робота над перезапуском Експертно-кредитного агентства для підтримки високотехнологічного експорту, йдеться також про мікрокредитування і нові ринки капіталу.

Він також додав: "Таких ініціатив багато: законопроект про оренду державного і комунального майна, в якому закладені абсолютно нові принципи; законопроект про концесію, який дозволить ефективно розпоряджатися майном - не тільки приватизовувати і здавати в оренду, а й передавати в концесію такі неефективні об'єкти як, наприклад, порти. Скасовується список об'єктів, які не підлягають приватизаці".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини