Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2019 році накопичувальна пенсійна система в Україні не запрацює

1 жовтня 2019, 10:00
639
0
Реклама

Повноцінне запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні потребує створення відповідної інфраструктури. Про це заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

"Щоб була накопичувальна система, спочатку потрібно створити дизайн: хто платить, скільки відсотків, зробити актуальні розрахунки, чи це буде вигідно людині. Плюс, накопичення - це довгі гроші, тобто збереження.. Зазвичай, це працює так, що кошти інвестуються, а значить має бути ринок, куди можна інвестувати. На сьогодні в України такого ринку фактично немає. Ви знаєте, що був прийнятий законопроект про спліт, яким контроль за діяльністю недержавних пенсійних фондів покладено на Комісію з цінних паперів фондового ринку. Це вірогідно перші кроки, про які можна сказати, що якщо будемо рухатися в цьому напрямку ефективно, то за якийсь період часу зможемо запровадити і накопичувальну систему", - сказала Юлія Соколовська.

Відповідні коментарі розміщені на сайті Мінсоцполітики.

Водночас потрібно нагадати міністерству, що у п. 9 р. XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 р. № 1058-IV досі прописано, що перерахування страхових внесків до накопичувальної системи запроваджується з 1 січня 2019 року. Водночас там же зазначено, що уряд мав до 1 липня 2018 року забезпечити створення інституційних компонентів функціонування накопичувальної системи.

Проте цього так і не зробили ані до 01.07.2018 р., ані до 01.01.2019 р.

Про те, чи сплачувати у 2019 році страхові внески до накопичувальної системи пенсійного страхування, ми розповідали у статті газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини