Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковувати ПДВ надання доступу до контенту програмного забезпечення

3 жовтня 2019, 12:30
1409
0
Реклама

ДПС роз'яснила, що порядок оподаткування ПДВ операцій з надання доступу до відповідного контенту та/або дозволу на преінсталяцію (попередню інсталяцію) комп'ютерної програми залежить від умов цивільно-правового договору.

Так, згідно цивільно-правового договору може надаватися доступ до відповідного контенту та/або дозвіл на преінсталяцію (попередню інсталяцію) комп'ютерної програми. А скориставшись таким доступом/дозволом платник податку (покупець) отримує програмну продукцію або право на використання програмної продукції. Для цілей оподаткування ПДВ операцію з надання доступу до відповідного контенту та/або дозволу на преінсталяцію (попередню інсталяцію) комп'ютерної програми розцінюють як операцію з постачання програмної продукції або операцію з надання права на використання програмної продукції.

Така операція не підлягає оподаткуванню ПДВ відповідно до п. 261 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ або пп. 196.1.6 ПКУ (залежно від умов, визначених цивільно-правовим договором).

Може бути й таке, що згідно цивільно-правового договору надається право на пошук, обробку і отримання (завантаження) інформації та інші аналогічні дії, що здійснюються за допомогою такого контенту без фактичного постачання платнику (покупцю) програмної продукції чи без надання права на використання програмної продукції.

Операція з надання такого доступу розцінюється як операція з надання послуг із пошуку, обробки, отримання інформації та інших аналогічних дій, яка підлягає оподаткуванню ПДВ у загальновстановленому порядку з нарахуванням ПДВ за ставкою 20%.

Джерело: ІПК ДПСУ від 26.09.2019 р. № 408/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Більше про застосування ІТ-пільг з ПДВ читайте в статтях видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН":

- "Проблемні питання оподаткування ПДВ IT-послуг: аналіз актуальних роз'яснень офіційних органів";

- "ПДВшні пільги для ІТ - не всім і не завжди: податківці консультують".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини