Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна скласти зведену податкову накладну на кілька поставок за місяць одному покупцю

7 жовтня 2019, 14:50
752
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли відповідно до договору поставки платник ПДВ поставив товари одному покупцю - платнику ПДВ більше, ніж два рази на місяць. Щоправда, доставляв товар у різні магазини такого покупця.

З метою застосування норм п. 201.4 ПКУ платник податку самостійно визначає товари/послуги, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, виходячи з умов договору. Періодичність складання податкових накладних протягом звітного (податкового) періоду на одного покупця, у т. ч. і зведених податкових накладних на ритмічні постачання, може бути передбачена у договорі з таким покупцем.

Водночас постачання товарів одному покупцю більше, ніж два рази на місяць, незалежно від того доставляють цей товар в один або у різні магазини покупця, вважатимуть ритмічним. Відповідно, постачальник - платник ПДВ може складати не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснив такі постачання, зведену податкову накладну з урахуванням всіх поставлених у такі магазини товарів протягом одного місяця.

Джерело: ІПК ДПСУ від 01.10.2019 р. № 482/6/99-00-04-02-03-15/ІПК

З порядком і зразком заповнення зведеної податкової накладної можна ознайомитися в статті "Зведені податкові накладні та розрахунки коригування до них: хто та коли складає, як заповнити й відкоригувати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини