Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий податок на розвиток спорту будуть сплачувати за готівковий обмін валют

7 жовтня 2019, 15:30
2292
0
Реклама

Парламенту пропонується розглянути законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження загальнодержавного збору на розвиток спорту" (№ 2208 від 03.10.2019 р.). Платниками збору на розвиток спорту мають стати уповноважені установи, визначені в Законі України "Про валюту і валютні операції", та їх структурні підрозділи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі. Об'єктом оподаткування - операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі. Водночас не оподатковуватимуть збором на розвиток спорту операції з продажу та/або купівлі іноземних валют в онлайн режимі у безготівковій формі без відвідування фінансових установ, їх структурних підрозділів та пунктів обміну валют.

Ставку збору на розвиток спорту планують на рівні 1% від операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі. Базовим податковим періодом має стати календарний день. При здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі платник збору нараховує та перераховує збір на розвиток спорту на рахунки головних управлінь Казначейства не пізніше наступного робочого дня.

Окрім того, платники збору будуть подавати до 20 числа місяця, що настає за звітним, до контролюючих органів декларацію (звіт) про нарахування та сплату збору.

Платники збору на розвиток спорту будуть зобов'язані видавати особі, у якої купують валюту, перший примірник розрахункового документа на повну суму проведеної операції. За порушення цієї норми такі платники будуть сплачувати штраф у розмірі 100% суми операцій з купівлі іноземної валюти, здійснених платником збору без надання розрахункових документів.

Джерело: законопроект від 03.10.2019 р. № 2208 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження загальнодержавного збору на розвиток спорту"

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини