Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На сферу підготовки водіїв чекають суттєві зміни

16 жовтня 2019, 14:15
1767
0
Реклама

На сайті Державної регуляторної служби оприлюднено для обговорення проект наказу МВС, який передбачає викладення в новій редакції Інструкції № 515. Надалі вона має іменуватися Інструкцією про організацію та моніторинг дотримання вимог щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, а також електронної інформаційної взаємодії закладів, які проводять таку підготовку, з територіальними органами з надання сервісних послуг МВС.

Положення та процедури, викладені в цій Інструкції, будуть поширюватися на всі заклади, які здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів незалежно від їх форми власності та підпорядкування.

Серед запропонованих новацій - відміна процедури придбання у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу. Замість цього електронні форми свідоцтв будуть вносити до єдиного держреєстру МВС. Запровадять і дистанційну електронну реєстрацію груп, що проходитимуть навчання. Наказ додатково уточнює умови підготовки та перепідготовки водіїв.

МВС просить ДРС про розгляд цього проекту в найкоротші терміни.

Судячи з тексту проекту наказу його поява зумовлена Постановою № 320, яка набирає чинності 19 жовтня. Зауважимо, що Постанова № 320, зокрема, відкоригувала Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Так, посвідчення водія відповідної категорії буде дійсне протягом 30 років з дати його видачі, крім посвідчення водія, що видане особі вперше. Посвідчення буде видаватися особі, яка пройшла медичний огляд у порядку, установленому МОЗ, а також підготовку або перепідготовку відповідно до встановлених планів і програм та склала теоретичний і практичний іспити у територіальному сервісному центрі МВС. Практичний іспит складатиметься в територіальному сервісному центрі МВС, в якому успішно складено теоретичний іспит.

Додамо, що Постанова № 320 також змінює Порядок підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та Порядок державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та атестації їх спеціалістів.

Нагадаємо також, що нещодавно стало відомо про законопроект, який передбачає надання учасникам дорожнього руху додаткового права на здобуття необхідних майбутньому водію теоретичних знань через самостійне опанування їх змісту у відповідності до типових навчальних програм.

Джерело: сайт ДРС

Про те, як провести кваліфікаційну атестацію водія, читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини