Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експорт пального або спирту: скільки акцизних накладних складати

16 жовтня 2019, 15:20
345
0
Реклама

Фахівці ДФСУ роз'яснили деякі нюанси складання акцизних накладних при вивезенні пального/спирту етилового за межі митної території України .

При експорті пального/спирту етилового за межі митної території України платник акцизного податку повинен складати акцизні накладні двічі:

·першу акцизну накладну складає такий платник у двох примірниках в день реалізації пального/спирту етилового з акцизного складу/акцизного складу пересувного до акцизного складу пересувного з метою його вивезення (експорту) за межі митної території України;

·другу акцизну накладну складає такий платник у одному примірнику на обсяги експортованого (вивезеного) пального/спирту етилового в день його вивезення (експорту) за межі митної території України, що відповідає даним належно оформленої митної декларації.

Джерело: роз'яснення ДПСУ у категорії 116.13.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Платникам акцизного податку, які реалізують пальне, цікавим може бути матеріал "Паливні акцизні накладні: нові правила складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини