Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Навіщо Нацбанк перевіряє пункти обміну валют

22 жовтня 2019, 08:30
1229
0
Реклама

Йдеться про перевірки пунктів обміну валют небанківських фінустанов щодо дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій.

Серед виявлених порушень порядку здійснення валютно-обмінних операцій суттєвими були такі:

- проведення валютно-обмінних операцій без відповідного документального оформлення;

- значна невідповідність обсягів готівкових коштів у касі бухгалтерським звітним документам;

- ненадання під час перевірки документів, матеріалів, інформації на запит уповноваженого працівника Національного банку.

Під час проведення перевірок легальних пунктів обміну валюти уповноваженими працівниками Національного банку в Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Київській областях та у місті Києві було виявлено 15 пунктів обміну валюти, які здійснювали нелегальну діяльність. Інформацію про нелегальні обмінні пункти Національний банк надіслав до правоохоронних органів.

Дані про виявлені нелегальні обмінні пункти з відповідними фото Національний банк публікує на своєму офіційному сайті у розділі "Незаконні пункти обміну валюти".

З інформацією про видані Національним банком генеральні ліцензії небанківським фінансовим установам можна ознайомитися на сайті Нацбанку у пошуковій системі "Інформація про видані ліцензії небанківським фінансовим установам та іншим юридичним особам (крім банків)".

Також створено та діє Реєстр приміщень, в яких здійснюється ліцензована діяльність з обміну валют або надання інших фінансових послуг, які передбачають використання готівки в національній та іноземній валютах.

З інформацією щодо виданих небанківським установам ліцензій на здійснення валютних операцій можна ознайомитися на сайті Національного банку.

Джерело: сайт НБУ

Про те, що для відкриття обміннику не обов'язково бути фінустановою, йдеться в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини