Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За безпідставну відмову у видачі ліцензій каратимуть суворіше

22 жовтня 2019, 12:45
292
0
Реклама

19 жовтня набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів" від 03.10.2019 р. № 165-ІХ.

Слід відзначити, що ст. 166 прим. 10 КпАП і раніше передбачала відповідальність за порушення порядку видачі документів дозвільного характеру. Наразі сферу дії статті було розширено.

За які ж дії законотворці передбачили нову відповідальність Законом № 165-IX?

По-перше, за відмову у реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства.

По-друге, за невнесення або несвоєчасне внесення дозвільним органом у встановлені строки до ЄДР прийнятих рішень, поданих до дозвільного органу заяв і декларацій відповідності матеріально-технічної бази та іншої інформації необхідної для ведення зазначеного реєстру.

По-третє, це безпідставна відмова, видача або анулювання документа дозвільного характеру.

В-четверте - це відмова у видачі документа дозвільного характеру при повторному розгляді документів з причин, раніше не зазначених у письмовому повідомленні заявнику (крім неусунення заявником чи усунення не в повному обсязі причин, що стали підставою для попередньої відмови).

Розмір штрафів було збільшено та становитиме від 850 грн до 1700 грн. За повторне вчинення порушень передбачено накладення збільшених штрафів - від 1700 грн до 2550 грн.

Джерело: Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів" от 03.10.2019 г. № 165-ІХ

Податківці пояснили нюанси отримання ліцензії на право зберігання пального. Читайте про це у статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини