Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики очікує на повернення до бюджету мільйонів гривень допомоги малозабезпеченим

23 жовтня 2019, 16:40
1450
0
Реклама

Як повідомляє Мінсоцполітики понад 32 млн. грн державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям були неправомірно отримано громадянами, які надали недостовірні дані при зверненні за соціальною підтримкою. Йдеться про порушення щодо допомоги лише за січень 2019 року. Найпоширеніші з них - приховування відомостей про доходи членів сім'ї, недекларування транспортних засобів, а також об'єктів нерухомості - квартир, земельних ділянок (у тому числі паїв) - та коштів, отриманих від здачі їх в оренду.

Як інформує міністерство, наразі вирішуються питання про повернення коштів до бюджету.

Перевірка тривала з квітня по жовтень 2019 року. У її ході звіряли дані отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям з реєстрами державних органів, передусім Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, Державного центру зайнятості. Також перевіряли інформацію щодо достовірності наданих документів, одночасного отримання одного виду соціальної допомоги в різних місцях, наявності квартир, будинків, транспортних засобів, земельних ділянок, вартісних покупок тощо.

У Мінсоцполітики закликають одержувачів усіх видів соціальної допомоги відповідально декларувати відомості про себе. Особливо це на часі для отримувачів іншого, найпоширенішого виду соціальної допомоги - житлових субсидій - у зв'язку з початком опалювального сезону. Варто нагадати, що новий механізм житлових субсидій та пільг на комунальні послуги діє із 1 жовтня, при цьому українці можуть оформити субсидії самостійно через Інтернет або відвідавши органи соцзахисту. До того ж, днями парламент погодився на проведення перевірок пенсій та субсидій шляхом верифікації, а уряд спростив отримання житлових субсидій окремими категоріями споживачів.

Джерело: сайт Мінсоцполітики

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини