Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж пального з АЗС платнику акцизу: який код операції вказувати в акцизній накладній

24 жовтня 2019, 10:00
796
0
Реклама

ДПСУ нагадала правила заповнення акцизних накладних у разі реалізації пального через паливороздавальні колонки з АЗС.

Під час реалізації суб'єкту господарювання пального через паливороздавальні колонки з акцизного складу - АЗС, на який отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним, в акцизній накладній зазначають код операції "3". Заповнювати в такому порядку потрібно незалежно від того, чи є отримувач пального - суб'єкт господарювання платником акцизного податку.

Водночас контролери нагадали, що у разі здійснення операції з відпуску пального з АЗС, на яку отримане ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним, у відповідних рядках акцизної накладної слід зазначати:

·ознаку щодо напрямів використання пального "4" - реалізація пального з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним, на яке отримане ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним;

·ознаку щодо умов оподаткування "0" - для інших операцій, які не належать до операцій, віднесених до одного з кодів ознаки умов оподаткування "1" - "5".

Джерело: ІПК ДПСУ від 04.10.2019 р. № 582/6/99-00-04-02-05-15/ІПК

Суб'єктам господарювання, що реалізують пальне, корисним може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини