Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відпускаєте паливо через свою колонку на власні потреби - чи потрібна ліцензія

28 жовтня 2019, 10:25
772
0
Реклама

Якщо пальне відпускають на власні потреби через паливороздавальні колонки, тоді такі колонки є лише засобами вимірювання пального. За такого випадку отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі пальними не потрібно. На цьому наголосили у ДФС.

Ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним також не отримують:

1) якщо пальне, яке знаходиться за договором відповідального зберігання, відпускають особі, з якою укладений такий договір;

2) в разі відпуску пального третій особі на підставі зареєстрованої в ЄРАН акцизної накладної за дорученням поклажодавця без проведення розрахункових операцій. Зазначене не стосується тих випадків, коли збереження і відпуск ПММ здійснюють за місцем роздрібного продажу.

Однак у разі відпуску пального через паливороздавальні колонки та/або оливороздавальні колонки по талонам, скретч-карткам, смарт-карткам таку операцію вважають розрахунковою. Для її здійснення суб'єкт господарювання має встановити РРО. Така діяльність буде підпадати під визначення роздрібної торгівлі пальним та вимагає отримання ліцензії на цей вид діяльності.

Джерело: ІПК ДФС від 18.10.2019 р. № 864/6/99-00-04-01-02-15/ІПК


Пальне зберігається в пересувній цистерні - чи є потреба в ліцензії? Відповідь - у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини