Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як працівнику ефективно попрощатися з недобросовісним роботодавцем

30 жовтня 2019, 09:00
870
0
Реклама

Держпраці нагадало, якщо роботодавець порушив трудове законодавство, працівник має право розірвати трудовий договір у визначений ним строк.

За загальним правилом, працівник вправі припинити трудові відносини, повідомивши про це роботодавця заявою за два тижні до відповідної дати. Але існує ряд об'єктивних причин, які дають право розірвати трудовий договір в дату, яку вказує сам працівник, наприклад хвороба, переїзд, догляд за хворим членом сім'ї, тощо.

Також працівник в праві розірвати трудовий договір із роботодавцем у разі порушення останнім трудового законодавства (ч.3 ст.38 КЗпП). І якщо працівник написав заяву про звільнення на підставі ч.3 ст.38 КЗпП, роботодавець повинен розірвати трудовий договір із працівник у вказаний ним строк та виплатити вихідну допомогу в розмірі трьохмісячного середнього заробітку (ст. 44 КЗпП).

Зазначимо, що, порушення можуть взагалі не стосуватися конкретного працівника, однак якщо таке порушення трудового законодавства є, то ч. 3 ст. 38 КЗпП може стати в руках працівника ефективним засобом впливу на роботодавця.

За повідомленням ГУ Держпраці в Кіровоградській області

Із порядком розірвання трудового договору з ініціативи працівника можете ознайомитись тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини