Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як врахувати матеріали замовника в інвесторській документації

30 жовтня 2019, 12:30
334
0
Реклама

Мінрегіонбуд роз'яснив порядок обчислення вартості будівельних матеріалів, які будуть придбаватися замовником та підрядною організацією, у разі складання інвесторської кошторисної документації.

Для визначення прямих витрат при складанні інвесторської кошторисної документації поточні ціни на матеріальні ресурси приймають за даними замовника. Це прямо передбачено п. 5.5 ДСТУ-Н Б Д. 1.1-2:2013, яким встановлено основні правила з визначення вартості будівництва.

Кошторисну вартість будівельних матеріалів у прямих витратах визначають на підставі нормативної потреби в них, розрахованої виходячи з обсягів робіт, передбачених проектною документацією, та відповідних поточних цін (п. 4.4.1 ДСТУ-Н Б Д. 1.1-2:2013).

Отже, порядок обчислення вартості будівельних матеріалів при складанні інвесторської кошторисної документації не залежить від того, хто їх придбає (замовник, підрядна організація).

Рішення щодо придбання будівельних матеріалів приймає замовник залежно від плану фінансування об'єкта будівництва, обсягів та порядку його фінансування, технології та організації виконання будівельних робіт на об'єкті будівництва тощо.

Джерело: лист Мінрегіонбуду від 16.07.2019 р. № 1/15.2/6480-19

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини