Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли кошти ОСББ будуть доходом єдинника-управителя

30 жовтня 2019, 16:30
495
0
Реклама

ДПС роз'яснила, чи потрібно оподатковувати єдиним податком отримані управителем багатоквартирного будинку грошові кошти від співвласників цього будинку.

Товариство - єдинник групи 3 за ставкою 5% здійснює управління багатоквартирними будинками. За дорученням співвласників багатоквартирного будинку товариство отримує грошові кошти (безготівкові, готівкові). Отримані грошові кошти не є власністю товариства. Їх зараховують на окремий банківський рахунок (зі спеціальним режимом використання) та використовують виключно на цілі, визначені загальними зборами співвласників багатоквартирного будинку. Тобто, в господарській діяльності товариства такі кошти не можуть використовуватися.

У цій ситуації важливо, чи визначена у договорі про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, укладеним товариством зі співвласниками цього будинку, вартість послуг з управління будинком. Адже оподаткуванню єдиним податком підлягає дохід, отриманий як плата за послуги з управління багатоквартирним будинком.

Джерело: ІПК ДПСУ від 09.08.2019 р. № 3731/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Більше про доходи єдинників читайте в статті "Доходи єдинників груп 1-3: визначення, склад, дата визнання та облік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини