Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник повернув покупцю передоплату, яку оподаткував: як уточнити показники декларації

31 жовтня 2019, 11:15
251
0
Реклама

ДПС роз'яснила, як діяти єдиннику, який розірвав договір із контрагентом та повернув уже оподатковану суму доходу, внаслідок чого за звітний квартал отримав від'ємне значення загальної суми доходу.

Вони вказали, що єдинник має право врахувати таку операцію під час визначення оподатковуваного доходу у періоді, у якому таке повернення відбулося.

Якщо кошти суб'єкт господарювання повернув у звітному третьому кварталі 2019 року, то слід врахувати суму скоригованого (зменшеного на суму повернення) доходу у звітній декларації за три квартали 2019 року. У такому разі уточнюючу декларацію не подають.

Коли ж сума доходу за третій квартал 2019 року матиме від'ємне значення, то позитивний об'єкт оподаткування відсутній. У такому разі слід пам'ятати, що декларацію необхідно подати за наявності показників, які підлягають декларуванню відповідно до п. 49.2 ПКУ.

Тому потрібно врахувати суму повернених коштів під час складання декларації за наступний звітний період (рік) і з отриманої позитивної суми доходу за четвертий квартал 2019 року визначити податкові зобов'язання до сплати.

Джерело: ІПК ДПС від 11.10.2019 р. № 751/6/99-00-04-04-03-15/ІПК

На цю тему читайте свіжий коментар електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини