Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство має ліцензію на зберігання пального, але його не реалізує: чи звітувати з акцизу

31 жовтня 2019, 12:45
285
0
Реклама

Суб'єкти господарювання, які не підпадають під визначення платника акцизного податку згідно з пп. 212.1.15 ПКУ (тобто не є особами, які реалізують пальне або спирт етиловий), але мають ліцензії на право зберігання пального, НЕ зобов'язані подавати декларацію акцизного податку. Про це повідомили фахівці ДПСУ.

Потреба у такому роз'ясненні контролерів була обумовлена пп. 49.21 ПКУ. Він говорить, що платники, визначені пп. 212.1.15 ПКУ, а також платники, які мають діючі (у т. ч. призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов'язані за кожний встановлений ПКУ звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили вони господарську діяльність у звітному періоді.

Однак податківці завважили: згідно п. 2 р. І Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. № 14, декларацію складають та подають особи, визначені ст. 212 ПКУ як платники акцизного податку.

Джерело: роз'яснення з категорії 116.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Втомились від податкових "сюрпризів"?

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу.

Як? Отримайте тестовий доступ до сервісу Liga:REPORT, зайдіть у модуль "Стан розрахунків з бюджетом" та завантажте ЕЦП директора.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини