Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна виправити помилку в даті складання анулюючого розрахунку коригування

31 жовтня 2019, 16:20
911
0
Реклама

ДПС розглянула ситуацію, коли в розрахунку коригування, складеному та зареєстрованому в ЄРПН у зв'язку з поверненням авансу покупцю, неправильно зазначили дату його складання. До того ж таким розрахунком коригування виведено в нуль показники податкової накладної, до якої його складали.

За словами контролерів, помилка, допущена у даті складання розрахунку коригування, виправленню не підлягає. Крім того нормами податкового законодавства передбачено складання розрахунку коригування лише до податкової накладної. Тому розрахунок коригування не може бути складений до податкової накладної, яка виведена в нуль (обнулена).

Розрахунок коригування, який містить помилку в даті його складання, не відповідає первинним документам, на підставі яких платник формує показники податкової звітності, і, відповідно, не дає змоги ідентифікувати операцію.

Отже, виходить, що на підставі такого розрахунку коригування постачальнику не можна коригувати податкові зобов'язання з ПДВ. Але про це податківці у своєму роз'ясненні нічого не сказали, як і про те що ж робити у цій ситуації.

Джерело: ІПК ДПСУ від 24.10.2019 р. № 981/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Більше про правила складання розрахунків коригування читайте в матеріалі "Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини