Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення передоплати за рішенням суду: що з ПДВ

1 листопада 2019, 08:45
1170
0
Реклама

ДПС роз'яснила, як коригувати податковий кредит у разі повернення постачальником передоплати, що визнана безпідставно отримаю за рішенням суду.

На рахунок підприємства надійшли кошти від приватного виконавця як часткове погашення заборгованості за судовою справою.

На дату повернення частини коштів постачальник має скласти зменшуючий розрахунок коригування до податкової накладної, складеної ним на суму отриманих на рахунок коштів. Такий розрахунок коригування реєструють в ЄРПН у порядку, встановленому ст. 192 ПКУ.

Водночас у разі коригування ПДВ-зобов'язань на підставі судового рішення, графа 2.1 розділу Б зазначеного розрахунку коригування заповнюється виходячи з того у зв'язку з чим суд прийняв таке рішення, та виходячи із суті господарських операцій, які здійснюються у зв'язку з його виконанням, підтверджених відповідними бухгалтерськими документами.

На підставі такого розрахунку коригування платник ПДВ, якому повернули передоплату за рішенням суду, має відкоригувати податковий кредит за відповідною операцією.

Джерело: ІПК ДПСУ від 24.10.2019 р. № 978/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Більше про правила складання розрахунків коригування читайте в матеріалі "Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини