Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Персональні дані отримувачів соцвиплат хочуть відкрити

4 листопада 2019, 08:45
1663
0
Реклама

Законопроект № 2333, внесений до парламенту групою нардепів, пропонує доповнити Закон України "Про захист персональних даних" нормою, за якою згода на обробку персональних даних фізособи, яка звернулася до суб'єкта владних повноважень з приводу призначення, зміни чи припинення соціальних виплат, надається автоматично - вже просто самим фактом звернення чи отримання соцвиплати.

У Законі України "Про доступ до публічної інформації" хочуть закріпити оприлюднення інформації про осіб, які отримують соціальні виплати, що здійснюються за рахунок публічних фінансів (за виключенням пенсії за віком). Така інформація повинна містити:

- ПІБ фізособи;

- місце проживання (населений пункт);

- підстави отримання соціальних виплат, що здійснюються за рахунок публічних фінансів;

- дата набуття права на отримання соціальної виплати;

- найменування установи, що здійснює облік, нарахування та виплату коштів такій особі.

Нагадаємо, що 17 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект, який визначає правові та організаційні засади здійснення верифікації та моніторингу державних виплат в Україні.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо обробки та оприлюднення персональних даних" від 29.10.2019 р. № 2333


Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини