Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплати працівникам органів влади переводять у безготівкову форму

4 листопада 2019, 10:50
1249
0
Реклама

Уряд на позачерговому засіданні 03.11.2019 р. ухвалив проект Держбюджету-2020 до другого читання. Про це повідомляє Урядовий портал. Однак текст документу наразі ще відсутній на сайті Ради.

Також міністри зобов'язали усі державні установи виплачувати кошти на відрядження працівників у безготівковій формі. На їх переконання це дозволить скоротити кількість паперових документів та заощадити мінімум 60 млн. гривень на рік.

Відповідну інформації на свої сторінці у Facebook підтвердив міністр КМУ Дмитро Дубілет.

Він також додав, що прийняли постанову Кабміну, якою переводять всі виплати співробітникам органів влади у безготівкову форму. Це питання не лише заощадження державних коштів, але й елементарної фінансової культури.

Виявилось, що близько 7% співробітників отримують зарплату готівкою, а не на банківський рахунок.

Проте все ж варто нагадати пану міністру, що постанова КМУ не може змінити норм ч. 4 ст. 24 Закону України "Про оплату праці" від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР. Згідно неї лише за особистою письмовою згодою працівника зарплату можна виплачувати через установи банків, поштовими переказами на вказаний ними рахунок (адресу) з обов'язковою оплатою цих послуг за рахунок роботодавця. Тобто, наразі змушувати працівника отримувати зарплату виключно через банк - порушувати закон.

Аби це змінити, слід унести зміни до ч. 4 ст. 24 Закону № 108/95-ВР. Сподіваємося, під час розробки відповідного законопроекту законотворці врахують те, що у багатьох селах України досі немає банкоматів. Тож такі сільські мешканці фізично не зможуть отримати у сільській місцевості зараховані на їх зарплатні картки виплати.

Джерело: Урядовий портал; сторінка у Facebook Міністра КМУ Д.Дубілета

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини