Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прибуткова декларація за 9 місяців: податківці нагадали важливі моменти

6 листопада 2019, 13:00
1234
0
Реклама

Спеціалісти ОВПП ДПС нагадали, що наближається граничний термін подання звітності з податку на прибуток за 9 місяців 2019 р.

Отже, подати декларацію з податку на прибуток платники повинні не пізніше 11 листопада 2019 р.

Вони також нагадали основні правила складання та подання декларації. А саме:

1. Невід'ємною частиною Декларації та додатком до неї є фінзвітність. Підтвердженням подання фінзвітності є відмітка в таблиці "Наявність додатків" у графі "ФЗ" Декларації.

2. Звітними періодами для податку на прибуток підприємств є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік (п. 137.4 ПКУ).

Зверніть увагу!

Подавати лише річну звітність з податку на прибуток можуть новостворені підприємства, виробники сільгосппродукції, підприємства, річний дохід яких не перевищує 20 млн. грн.

3. якщо фінзвітність, як додаток до Декларації, подали раніше, ніж Декларацію з різницею в один день/місяць, то таку Декларацію все одно вважають прийнятою (роз'яснення з категорії 102.23.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)).

Отже, фінзвітність може бути подана раніше, а Декларація - після подання фінзвітності, але не пізніше 40 календарного дня, що настає за останнім календарним днем звітного кварталу.

За інформацією ОВПП ДПСУ

Детально про терміни сплати податків та зборів і подання звітності дізнавайтесь із модуля "Календар бухгалтера".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини