Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про авторизовані економічні оператори запрацює із 7 листопада

6 листопада 2019, 15:50
537
0
Реклама

Підприємство-резидент, що виконуватиме будь-яку роль в міжнародному ланцюзі постачання товарів (виробник, експортер, імпортер, митний представник, перевізник, експедитор, утримувач складу) та отримає відповідну авторизацію, набуде статусу авторизованого економічного оператора (АЕО). Його статус визначив Закон України від 02.10.2019 р. № 141-IX, який запрацює 07.11.2019 р., за виключенням окремих його норм, які будуть діяти через 180 днів та рік відповідно.

Авторизуватимуть АЕО безоплатно та на безстроковий період. ДМС буде вести держреєстр АЕО та оприлюднити його на своєму офіційному веб-сайті.

ДМС вестиме централізований облік осіб (резидентів та нерезидентів): декларантів, перевізників, гарантів, АЕО, інших підприємств, контроль за діяльністю яких здійснюють органи доходів і зборів. Перебувати на обліку в органах доходів і зборів особами-нерезидентами обов'язково з 1 липня 2021 року.

Джерело: Закон України "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів" від 02.10.2019 р. № 141-IX

Перевірити контрагента можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини