Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частину орендованого майна здали в суборенду, а інше — не використовуємо: що з ПДВ

6 листопада 2019, 16:55
1332
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли підприємство частину орендованих приміщень передало в суборенду. Водночас невідомо, чи використовується в оподатковуваних операціях частина орендованого нерухомого майна, не переданого в суборенду.

Постачання послуг з оренди нерухомого майна, яке знаходиться на митній території України, є об'єктом оподаткування ПДВ та оподатковується ПДВ за ставкою 20%. Саме ж передання майна у лізинг (оренду), крім передачі у фінансовий лізинг, не є об'єктом оподаткування ПДВ (пп. 196.1.2 ПКУ).

Оскільки підприємство передало в суборенду частину орендованого нерухомого майна, то у такого підприємства виникає обов'язок щодо нарахування компенсуючих ПДВ-зобов'язань за товарами/послугами, придбання яких здійснюється з метою утримання нерухомого майна.

Такі податкові зобов'зання нараховуються на ту частину вартості придбаних товарів/послуг, яка відповідає частині орендованого майна, не переданого в суборенду, якщо таке майно не використовується платником в інших оподатковуваних операціях.

Нарахування ПДВ здійснюється виходячи з бази оподаткування, визначеної п. 189.1 ПКУ, згідно з пп. "г" п. 198.5 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПСУ від 15.10.2019 р. № 755/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Заповнити податкову накладну на послуги суборенди допоможе, зокрема, стаття "Суборенда нерухомого майна: який код послуги згідно з ДКПП зазначати в податковій накладній" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини