Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова влада всерйоз взялася за посередників у працевлаштуванні за кордоном

8 листопада 2019, 13:45
949
0
Реклама

Ліцензія, яку видає Мінсоцполітики компаніям - посередникам y міжнародному працевлаштуванні, насправді не працює належним чином. Про це вказали ініціатори законопроекту про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон (від 31.10.2019 р. № 2365). Ліцензію потрібно прибрати, замінивши її так званою "повідомною ліцензією". Це коли компанія - посередник у міжнародному працевлаштуванні сама повідомляє державу, що вона хоче займатися цим видом діяльності. Мінсоцполітики вносить цю компанію до реєстру та має право перевіряти її діяльність. Ті компанії, що не повідомлять державу про свою діяльність у сфері міжнародного працевлаштування, автоматично вважатимуть порушниками чинного законодавства.

Суб'єкт господарювання повинен мати примірник зовнішньоекономічного договору (контракту) про надання посередницьких послуг у сфері працевлаштування укладеного з іноземними суб'єктами господарювання українською мовою та однією чи більше мовами.

Також законотворці планують заборонити компаніям, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти з потенційного здобувача за працевлаштування за кордоном та ввести адмінвідповідальність за порушення такої заборони.

Саме такі новації запланували законотворці в законопроекті "Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон" від 31.10.2019 р. № 2365.

А от перевірити контрагента допоможе сервіс CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини