Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внутрішньо переміщеним особам держава компенсує витрати на оренду житла

12 листопада 2019, 11:00
904
0
Реклама

Сумські податківці нагадали, що внутрішньо переміщені особи можуть повернути витрачені ними кошти на оренду житла, якщо заповнять та подадуть податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Водночас вони роз'яснили, які умови потрібно виконати, аби отримати таку компенсацію з бюджету.

По-перше, право на отримання податкової знижки на оренду житла мають фізособи, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

По-друге, дозволено включити до податкової знижки витрати у сумі коштів, фактично сплачених платником податків у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства.

По-третє, фізособа має право скористатися зазначеною податковою знижкою виключно за умови, що вона та/або члени її сім'ї першого ступеня споріднення:

- не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України;

- не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Зважайте: розмір такої знижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, тобто 125190 гривень.

Таке роз'яснення надало ГУ ДПС у Сумській області.

А от скласти та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи допоможе сучасний хмарний сервіс подання звітності Liga: REPORT. Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини