Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який безготівковий платіж потребує застосування РРО – позиція податківців

12 листопада 2019, 13:40
1587
0
Реклама

Кажуть, закон суворий, але на те він і закон. Якшо ж закон заплутаний і багатозначний, доводиться витрачати свій час на з'ясовування деталей та усунення двозначностей. Податківці вчергове взялися за пояснення норм Закону про РРО та Закону № 128, який його нещодавно реформував. Так, якщо розрахунки за придбаний товар (послугу) проводять у безготівковій формі без застосування платіжних карток і кошти перераховують з поточного рахунку покупця на поточний рахунок продавця, то така операція не потребує застосування РРО. Це стосується і випадків, коли покупець розраховується з продавцем шляхом внесення коштів через банк для подальшого їх зарахування на поточний рахунок продавця.

"Тобто юристи, консультанти, айтішники, інші самозайняті особи, в тому числі і ті, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування, не мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій, якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом. Також РРО не потрібні, якщо клієнт в касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця", - зазначив голова ДПС Сергій Верланов.

Якщо ж розрахунки за товар чи послугу відбулися із використанням банківської платіжної карти, то така операція підпадає під визначення розрахункової операції для цілей Закону про РРО. С. Верланов пообіцяв і надалі спільно з Мінфіном роз'яснювати нюанси Закону про РРО щодо застосування реєстраторів по операціях із платіжними картками.

Джерело: сайт ДПСУ

Втомились від податкових "сюрпризів"?

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу.

Як? Отримайте тестовий доступ до сервісу Liga:REPORT, зайдіть у модуль "Стан розрахунків з бюджетом" та завантажте ЕЦП директора.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини