Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У структурних підрозділах кілька касових апаратів: скільки підсумкових податкових накладних складати

14 листопада 2019, 13:10
321
0
Реклама

ДПС роз'яснила, скільки податкових накладних за щоденними підсумками операцій має складати головне підприємство, якщо в його структурних підрозділах (яким не делеговано право на складання податкових накладних) є декілька касових апаратів.

Зокрема, у разі постачання товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (неплатнику ПДВ), розрахунки за які проводяться через касу/РРО або через банківську установу чи платіжний пристрій, постачальник - платник ПДВ може скласти податкову накладну за щоденними підсумками операцій. Звісно, за умови, якщо на ці операції податкова накладна ще не була складена.

Водночас платник ПДВ - головне підприємство, до складу якого входять філії/структурні підрозділи, які використовують касові апарати, але яким не делеговано право складання податкових накладних, може:

- складати окремі податкові накладні за щоденними підсумками операцій за показниками кожного касового апарата структурного підрозділу (філії);

- складати одну податкову накладну за щоденними підсумками операцій за показниками всіх касових апаратів у структурних підрозділах (філіях).

Таке роз'яснення надала ДПСУ в ІПК від 24.10.2019 р. № 988/6/99-00-07-03-02-15/ІПК..

Якщо ж головне підприємство планує делегувати структурним підрозділам (філіям) право на складання податкових накладних, підкаже, як це зробити стаття "Делегування відокремленим підрозділам (філіям) права на складання ПН/РК" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія". Для отримання доступу до неї та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини