Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переселенцям і звільненим працівникам скасують судовий збір

18 листопада 2019, 09:30
2548
0
Реклама

Законодавці пропонують внести зміни до Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 р. № 3674-VI, якими хочуть встановити максимальний розмір судового збору в окремих категоріях справ та розширити перелік пільговиків зі сплати судового збору.

Так, фізособам за подання апеляційних та касаційних скарг максимальну суму судового збору планують обмежити на рівні 7,5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Водночас під час розрахунку судового збору братиметься за основу ставка, що підлягала сплаті виключно за оскаржувану частину позовних вимог.

Окрім того планують, зокрема:

· доповнити перелік осіб, які звільнені від сплати судового збору, внутрішньо переміщеними особами, споживачами, діючими або колишніми працівниками у питаннях захисту їх трудових прав, а також особами, які звертаються до суду за захистом своїх прав на підставі зразкових рішень Верховного суду;

· звільнити від сплати збору осіб, що намагаються встановити факти, що мають юридичне значення та мали місце на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей.

· передбачити можливість відстрочення та розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати не тільки для позивачів, а й для інших учасників судового процесу.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору" від 13.11.2019 р. № 2427

Більше про судовий збір можна почитати в матеріалі "Судові витрати - їх попередній розрахунок і розподіл між учасниками процесу" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини