Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Prozorro оголосило про початок переходу до використання електронних контрактів

18 листопада 2019, 17:30
2648
0
Реклама

Команда електронних системи публічних закупівель "Prozorro" повідомила, що розпочала роботу над першою фазою Е-Контрактингу: переводом усіх фінансових та платіжних документів в системі Прозорро з паперових на електронні. Як відомо, в Мінфіні дали старт проекту "Е-контракт", який продовжить інформаційну революцію у сфері публічних фінансів. Його наслідком стане те, що всі договори, які укладають на Prozorro, переведуть в повноцінну електронну форму.

Причинами змін називають наступні фактори:

- саме в контрактах часто закладаються дискримінаційні умови роботи для постачальника;

- паперові контракти неможливо аналізувати за допомогою машини;

- на підписання паперових контрактів витрачається купа реального часу (надіслати поштою, вичитати юристам, підписати в керівництва, надіслати іншій стороні).

Аби цього уникнути, замовнику дадуть можливість через майданчики Прозорро використати електронний шаблон Контракту. Після обрання переможця він автоматично доповниться даними постачальника та буде підписано за допомогою електронного підпису. Потім контракт потраплятиме в Казну (як тільки це реалізує ДКСУ). Термін впровадження - квітень 2020 року.

Нагадаємо, що під час Форуму "Бізнес без паперу", організаторами якого виступили компанія ЛІГА:ЗАКОН та сервіс електронного документообігу "Вчасно", Василь Задворний, генеральний директор державного підприємства "ПРОЗОРРО", підкреслив, що відкриті дані змінюють публічні закупівлі.

Це особливо актуально з огляду на те, що учасники та замовники публічних закупівель отримали нещодавно нову редакцію Закону України "Про публічні закупівлі". За цим Законом електронна система Prozorro стає обов'язковою для закупівель вартістю від 50 тис. грн (раніше поріг був від 200 тис. грн). Також він зобов'язує замовника надавати звіти у систему Prozorro про всі закупівлі вартістю від 1 копійки (раніше - від 50 тис. грн). Ці норми введуть в дію 19 квітня 2020 року.

Джерело: фейсбук-сторінка Prozorro

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини