Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Загублене або вкрадене посвідчення водія можна буде отримати онлайн

19 листопада 2019, 11:50
1767
0
Реклама

Нарешті онлайн можна буде відновити втрачені або викрадені посвідчення водія. Відбуватиметься це без візитів до сервісних центрів МВС, як зараз, а за допомогою онлайн-процедури. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Нові правила наразі стосуються посвідчень нового зразка, що видані після 1 січня 2013 року.

Варто зауважити, що нещодавно відкоригувала Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Так, посвідчення водія відповідної категорії буде дійсне протягом 30 років з дати його видачі, крім посвідчення водія, що видане особі вперше. А ось строк дії свідоцтва про закінчення автошколи скоротили з 10-ти до 2-х років.

Крім того, у рамках всеосяжної діджіталізації анонсувалося, що уже у листопаді українські водії зможуть створювати і використовувати електронні водійські права і техпаспорти за допомогою мобільного додатку.

Додамо, що з 1 жовтня слід обов'язково вмикати фари автомобіля за містом - ця вимога поширюється на весь осінньо-зимовий період, але спірним залишається питання про відповідальність за невиконання такої вимоги.

Джерело: сайт КМУ

Втомились від податкових "сюрпризів"?

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу.

Як? Отримайте тестовий доступ до сервісу Liga:REPORT.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини