Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплату лікарняних та декретних призупинили

20 листопада 2019, 15:07
9029
1
Реклама

20 листопада 2019 року Фонд соцстрахування України (далі - Фонд) вимушено призупиняє перераховувати кошти для виплати матзабезпечення застрахованим особам. Фінансування тимчасово не здійснюватимуть у зв'язку із закінченням кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Фонду.

"За діючим законодавством Фонд не може перерахувати кошти за кожним з напрямів фінансування більше, ніж затверджено в бюджеті Фонду на 2019 рік, прийнятому Кабінетом Міністрів України. За напрямом матеріального забезпечення заплановані на рік видатки було вичерпано 19 листопада. Кошти на рахунках є, але з сьогоднішнього дня ми не маємо права їх перерахувати до внесення змін до річного бюджету", - прокоментував директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Станом на 20.11.2019 р. загальна сума по заявам-розрахункам, наданими до фінансування у 2019 році з урахування заборгованості на початок року, становить 13,573 млрд. гривень, що перевищує кошторисні призначення на рік за відповідною статтею видатків на 1,038 млрд грн..

"Ситуація недопустима, фактично виплати зупинено через бюрократичні причини. Зараз ми ведемо перемовини із Міністерством соціальної політики, яке, як орган державного нагляду за Фондом, може за погодженням із Міністерством фінансів подати проект внесення відповідних змін на затвердження Кабміну. Проект змін напрацьований, сподіваюсь, Міністерство соціальної політики найближчим часом його подасть. Щойно Кабінет Міністрів прийме зміни, виплати буде відновлено", - наголосив Євген Баженков.

Страхові виплати, а також фінансування медичних і соціальних послуг для потерпілих на виробництві та реабілітаційного лікування для застрахованих осіб здійснює Фонд у штатному режимі.

Читайте також:

- Фонд соцстраху розповів про пришвидшення оплати лікарняних;

- виявлені помилки під час нарахування виплат за минулі періоди страхувальник має обґрунтувати Фонду письмовим поясненням;

- електронна трудова книжка уже стала реальністю на порталі ПФУ.

ReporTax - унікальний бот-бухгалтер був вперше презентований компаніями ЛІГА:ЗАКОН і Юскутум у травні. Він дає змогу підприємцям, у яких немає оформлених працівників, просто з Telegram розраховувати й сплачувати ЄСВ та єдиний податок, складати й подавати до держорганів декларацію платника єдиного податку та звіт із ЄСВ. Також бот нагадує підприємцям про строки сплати податків і подання звітів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини