Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики збирає брифінг для роз’яснення зупинки виплати лікарняних

21 листопада 2019, 10:19
1648
0
Реклама

Вчора, 20.11.2019 р., ФССУ заявив, що вимушено призупиняє перераховувати кошти для виплати матзабезпечення застрахованим особам. Про це ми повідомили у новині.

А далі ситуація почала розгортатися за принципом "хто крайній": ФССУ чи Мінсоцполітики?

Прес-служба Мінсоцполітики повідомила про можливу спробу рейдерського захоплення ФССУ. Адже уважає, що відповідні дії вчиняє Євген Баженков, фігурант кримінальної справи за незаконні дії з майном ФССУ за сприяння Державного реєстратора, який незаконно у ЄДР вказав Баженкова керівником ФССУ.

У ФССУ відразу відреагували та спростували заяву Мінсоцполітики. Там пояснили, що рішенням Печерського районного суду міста Києва від 08.11.2019 р. скасовано постанову правління Фонду від 15.05.2018 р. "Про звільнення директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Є. Баженкова". Отже, Євгена Баженкова поновили на посаді 15 листопада 2019 року.

Проте від цього аж ніяк не легше застрахованим особам, які й так чекають по декілька місяців на свої законні лікарняні та декретні.

Тож сьогодні, 21.11.2019 р. на 11:00, Мінсоцполітики збирає брифінг для ЗМІ на тему: "Ситуація щодо призупинення виплат Фондом соціального страхування України".

Попередньо Мінсоцполітики виступило увечері 20.11.2019 р. із заявою щодо ситуації із призупинення виплат ФССУ. Пояснили, що станом на 20.11.2019 р. залишки на рахунку ФССУ становлять 429,4 млн. грн, що є достатнім для проведення необхідних виплат у поточному місяці. Більше того, надходження до ФССУ формують щодня зі сплати ЄСВ роботодавцями. Мінсоцполітики розраховує на об'єктивне та справедливе рішення відповідних органів, які повинні встановити правомірність поновлення Євгена Баженкова. Буде докладено усіх зусиль для якомога швидшого вирішення ситуації, що гарантує поновлення виплат. Для цього урядом було затверджено склад урядової сторони правління ФССУ, щоб перевести роботу ФССУ в правове поле і уникнути подібних маніпуляцій.

Затримка фінансування лікарняних: як діяти роботодавцеві? Читайте у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся тестовим 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини