Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборону на індексацію пенсій держслужбовців можуть скасувати незабаром

21 листопада 2019, 15:15
17031
0
Реклама

Конституційним Судом отримано подання Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень ст. 90, пп. 1 п. 2 розділу ХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону про державну службу, ч. 7 ст. 21 Закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Цими нормами в їхній теперішній, після низки змін, редакції встановлено, що пенсійне забезпечення державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування здійснюється відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". При цьому взагалі не передбачено перерахунку (індексації) пенсій, призначених зазначеним категоріям пенсіонерів згідно з попереднім Законом про держслужбу 1993 року.

Відповідно омбудсмен просить КСУ визнати неконституційними положення ст. 90, пп. 1 п. 2 розділу ХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону про державну службу, ч. 7 ст. 21 Закону про службу в органах місцевого самоврядування. Як відомо, норми законів, що визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом України рішення про їх неконституційність, якщо інше не встановлено самим рішенням, але не раніше дня його ухвалення.

Влітку цього року Кабмін ухвалив зміни у порядок призначення пенсій держслужбовцям. Також днями стало відомо, що уряд погарячкував із колосальним скороченням працівників районних держадміністрацій, яке було заплановане станом на 01.01.2020 р.

Джерело: сайт КСУ

Читайте також:

- спростили процедуру проведення конкурсу на посаду держслужби;

- як будуть оплачувати працю держслужбовців із 2020 року;

- посадові інструкції для держслужбовців писатимуть по-новому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини