Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може орендар використовувати резервуари із витратомірами-лічильниками орендодавця

27 листопада 2019, 08:30
250
0
Реклама

В ДПС пояснили, чи має право товариство - орендар (розпорядник акцизного складу) використовувати витратоміри-лічильники і рівнеміри-лічильники для передачі даних про залишки пального та про обсяги його обороту, які були встановлені підприємством-орендодавцем (власником резервуарів).

Податківці пояснюють, що ПКУ не передбачено заборон на використання розпорядником акцизного складу як приміщень та/або території, які відносять до акцизного складу, так і витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників, якими обладнані акцизні склади, на підставі наявності у нього підтверджуючих документів про право користування ними.

Враховуючи вимоги пп. пп. 14.1.224 і 230.1.2 ПКУ, розпорядник акцизного складу здійснює виробництво, оброблення (перероблення), змішування, розлив, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізацію пального на акцизному складі при наявності у нього документів, що підтверджують право користування. Такими документами є, зокрема, договір оренди, приміщеннями та/або території, які відносяться до обладнаного витратомірами-лічильниками і рівнемірами-лічильниками акцизного складу.

Джерело: ІПК ДПСУ від 13.11.2019 р. № 1297/6/99-00-04-01-04-15/ІПК.

Пальне зберігається в пересувній цистерні: чи є потреба в ліцензії? Відповідь - у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН .Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини