Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскальна пастка новорічних акцій – хто сплатить податки за виграш

27 листопада 2019, 11:25
1434
0
Реклама

Фіскали відзначили, що будь-який виграш у грошовому еквіваленті оподатковують на підставі пп. 165.1.39 ПКУ.

В ПКУ наведено перелік доходів, які можна не оподатковувати, за умови їх вартості не більше 25% однієї мінзарплати у розрахунку на місяць. Але грошових виплат це правило не стосується.

Податковий агент, що нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримати ПДФО і військовий збір із суми такого доходу за його рахунок. Оподатковують такі виплати ПДФО за ставкою 18%, а військовим збором - 1,5% (пп. 168.1.1 ПКУ).

Тому, на думку фіскалів, якщо за умовами проведення рекламної акції кінцевий споживач отримує грошовий дохід, то організатор такої акції повинен виконати всі функції податкового агента щодо нарахування, перерахування (сплати) податку, військового збору та відображення у ф. № 1ДФ.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у м. Києві від 15.11.2019 р. № 1331/10/26-15-33-18-12-ІПК

Рекламні акції з розіграшу призів - популярний рекламний захід, який дає змогу підвищити попит на товари, що продаються. Разом з тим порядок організації таких заходів має особливості, які потрібно враховувати для уникнення проблем з контролюючими органами й покупцями.

Про те, на що саме слід звернути увагу під час організації конкурсів читайте у статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини