Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінили митну декларацію М-16, зате дозволили декларувати електронно і без митних брокерів

2 грудня 2019, 09:00
4899
0
Реклама

Уряд схвалив зміни до своїх постанов № 450 і № 461 щодо митної справи. Зокрема запроваджено можливість використання електронної митної декларації М-16, яка застосовується для декларування товарів вартістю від 100 євро, що пересилаються на адресу громадян через митний кордон України у міжнародних експрес-відправленнях. Про це інформує сайт Мінфіну.

Нагадаємо, що відповідна ініціатива з'явилася нещодавно. Зокрема, передбачалося доповнити перелік товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом здійснюють за умови обов'язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

Надалі після доопрацювання відповідних програмних сервісів громадяни зможуть самостійно здійснювати декларування (після отримання певних навичок декларування своїх товарів) без залучення митних брокерів. Також змінюється форма декларації М-16. Окрім того, як і передбачалося, "платою" за діджіталізацію стане збільшення переліку товарів, переміщення яких територією України транзитом здійснюється за умови обов'язкового надання митним органам фінансових та інших гарантій.

Як відомо, 14 листопада набрав чинності Закон, яким митним органам надано право знищувати міжнародні експрес-відправлення, митне оформлення яких зупинено через підозру в порушенні прав інтелектуальної власності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини