Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнений з держслужби повинен подавати ще одну декларацію про доходи

4 грудня 2019, 13:10
9230
0
Реклама

Суб'єкт декларування, який припиняє діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, має подати декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями - з 1 січня року, в якому відбулося звільнення, по день фактичного звільнення. Про це нагадує сайт НАЗК.

При звільненні за ініціативою працівника суб'єкт декларування має подати декларацію у день фактичного звільнення. Якщо звільнення відбувається за ініціативою роботодавця, така декларація подається суб'єктом декларування протягом 20 днів з моменту, коли працівника було звільнено.

Відсутність даних для заповнення декларації, таких як розмір грошових компенсацій при звільненні, не є підставою для відтермінування подання декларації. Адже законом передбачена можливість тричі подати виправлену декларацію упродовж семи днів. Крім того, у разі неможливості отримати необхідні дані для заповнення декларації у вказаний термін декларант має можливість повідомити про це НАЗК в "Особистому кабінеті".

Ми вже розповідали про порядок попередження працівників щодо зміни істотних умов праці і скорочення штату на держслужбі. Ну а тим, хто не планує наразі звільнення, варто дізнатися як будуть оплачувати працю держслужбовців із 2020 року.

До речі, нещодавно оновили порядок призначення пенсії держслужбовцям. Окрім того, заборону на індексацію пенсій держслужбовців можуть скасувати незабаром. Про це йдеться в поданому до КСУ конституційному поданні омбудсмена.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини