Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна виплатити зарплату отриманою в касу фіндопомогою

9 грудня 2019, 08:30
1060
0
Реклама

Податківці роз'яснили, чи вправі суб'єкт господарювання використати отриману в касу готівку у вигляді фіндопомоги та внесків до статутного капіталу на виплату зарплати працівникам.

Вони нагадали, що чинне законодавство містить ряд обмежень щодо готівки. Зокрема:

- накопичувати готівку у своїх касах понад установлений ліміт для здійснення витрат до настання строків цих виплат заборонено;

- обмеження на розрахунки з фізособами - до 50 тис. грн протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами. Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи.

Зазначені обмеження поширюються і на операції з отриманння/повернення фінансової допомоги та внесків до статутного фонду.

Проте обмежень використовувати готівку, яка надійшла в касу, зокрема, в результаті отриманої/повернутої фіндопомоги, внесків до статутного капіталу, для виплати зарплати законодавством не встановлено.

Отже, підприємство вправі використовувати отриману в касу готівку у вигляді фіндопомоги або внеску до статутного капіталу на виплату заробітної плати.

Головне пам'ятайте: зберігати готівку в касі понад установлений ліміт каси підприємство має право протягом трьох робочих днів з дня настання строків виплат зарплати.

Джерело: роз'яснення з категорії 109.15 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Чи поширюються готівкові обмеження на внески до статутного фонду читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини