Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи покарають підприємство за здійснення виду діяльності, який не прописаний в статуті

9 грудня 2019, 14:10
405
0
Реклама

Фахівці ДПС роз'яснили, чи передбачена відповідальність до платника податків за здійснення діяльності, яка не передбачена його статутом.

Вони зазначили, що вид господарської діяльності має місце у разі об'єднання ресурсів для створення виробництва певної продукції або надання послуг. Окремий вид діяльності може складатись з єдиного простого процесу або охоплювати ряд процесів, кожний з яких входить до відповідної категорії класифікації (ч. 1 ст. 259 ГКУ).

Фахівці підкреслили, що податкове законодавство не містить відповідальності платника податків за здійснення ним діяльності, яка не передбачена установчими документами такого платника податків.

За інформацією ГУ ДПС у Львівській області.

Куди та які документи потрібно подати для реєстрації юрособи, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Документи, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини