Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держаудиторам – скорочення на третину, держпідприємствам і бюджетникам – новий контролюючий орган

12 грудня 2019, 12:30
1342
0
Реклама

Кабмін реорганізував Державну аудиторську службу та створив на її базі Офіс фінансового контролю. ОФК - центральний орган виконавчої влади (інспекція), який реалізовуватиме державну політику у сфері державного фінансового контролю.

Як ми повідомляли, реформування Державної аудиторської служби було передбачено Указом № 837. В такому разі, за повідомленням сайту Мінфіну, оптимізується чисельність працівників органу державного фінансового контролю - рішенням КМУ передбачено її скорочення на 30%.

Уряд доручив Мінфіну вжити необхідні заходи щодо забезпечення підготовки проєкту Положення про Офіс фінансового контролю і внесення необхідних змін до актів законодавства.

Як відомо, раніше Кабмін затвердив Порядок проведення державного фінансового аудиту діяльності суб'єктів господарювання. Він полягає у перевірці та аналізі стану справ щодо законного та ефективного використання державних та/або комунальних коштів і майна, інших активів держави, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, стану внутрішнього контролю у суб'єктів господарювання.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини