Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поки одні готуються прикрашати ялинку, інші придумують для бізнесу нові форми чеків

17 грудня 2019, 10:15
363
0
Реклама

На черговій зустрічі робочої групи щодо підготовки нормативно-правових актів у сфері застосування РРО обговорювали проекти нормативно-правових актів, необхідних для запровадження програмних РРО. Про це повідомляє сайт Мінфіну.

Зокрема обговорювалися проекти змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів. Також планують Наказ № 547 доповнити новими актами:

- Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій;

- Порядок визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн.

Наступну зустріч, присвячену нормативному регулюванню особливостей роботи програмних РРО заплановано на 26 грудня.

Нагадаємо, що зараз для доставки товарів клієнтам треба реєструвати портативні РРО. У 2020 році реальністю стануть QR-коди та електронні чеки на пошту. Разом з тим протестувати програмні РРО підприємці зможуть вже з 1 січня 2020 року. Ну а з 19 квітня наступного року у власників РРО з'являться багато нових обов'язків, зате почнуть використовувати програмні РРО.

Втомились від податкових "сюрпризів"?

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу. Як? Отримайте тестовий доступ до сервісу Liga:REPORT.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини