Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зведена ПН на перевищення мінбази оподаткування ПДВ: коли складати

17 грудня 2019, 14:55
855
0
Реклама

Дніпропетровські податківці розглянули випадок, коли товариство уклало попередній договір на продаж обладнання (необоротного активу). Причому на момент укладання основного договору купівлі-продажу балансова вартість обладнання більша ніж ціна його реалізації (без урахування ПДВ). Також за попереднім договором купівлі-продажу обладнання покупець повинен перерахувати товариству 100-відсоткову передоплату.

У цьому випадку продавець - платник ПДВ згідно з п. 188.1 ПКУ повинен донарахувати податкові зобов'язання на різницю між балансовою вартістю обладнання та ціною його продажу.

Також згідно з п. 15 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 31.12.2015 р. № 1307, продавець має скласти 2 податкові накладні:

- одну - на ціну продажу (таку податкову накладну надають покупцю);

- другу - на суму перевищення балансової вартості обладнання над вартістю продажу (таку податкову накладну не видають отримувачу (покупцю) товарів/послуг). Або ж можна скласти не пізніше останнього дня місяця, в якому відбулося таке постачання, зведену податкову накладну.

Обидві податкові накладні підлягають обов'язковій реєстрації в ЄРПН.

У разі складання податкової накладної на суму перевищення балансової вартості обладнання над вартістю продажу датою виникнення податкових зобов'язань буде дата відвантаження таких товарів/послуг покупцеві.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Днiпропетровськiй області від 11.12.2019 р. № 1849/ІПК/04-36-04-01-16

Більше про порядок заповнення податкових накладних читайте в статті "Нова податкова накладна в зразках" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини