Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знижки у вигляді бонусів, що надходять на телефонні рахунки фізосіб: коли буде ПДФО

18 грудня 2019, 10:50
322
0
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадали, які знижки вважаються додатковим благом.

Якщо одержувачами знижки у вигляді заохочень (бонусів), що надходять на телефонні рахунки платників податків, є невизначене коло осіб, то сума таких бонусів НЕ включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО.

Податківці пояснили, що сума знижки включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО виключно у випадку, якщо дана знижка носить індивідуальний (персональний) характер.

Висновок контролерів аргументований посиланням на пп. 164.2.17 ПКУ. Нагадаємо, що згідно зазначеної норми до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника ПДФО.

За повідомленням ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Податковим агентам корисним може бути матеріал "Як штрафують податкових агентів за порушення з ПДФО та ВЗ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини