Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці висловилися щодо можливості повернення алкоголю постачальнику

20 грудня 2019, 10:45
1517
0
Реклама

Фахівці ДПС зазначили, що питання повернення продукції постачальникові Законом України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі - Закон № 481) не регулюється. Таку відповідь надали на запитання, чи може суб'єкт господарювання, у якого є діюча ліцензія на право роздрібної торгівлі або закінчився термін дії ліцензії, повернути постачальнику раніше придбані у нього алкогольні напої (тютюнові вироби), якщо можливість повернення передбачена (або не передбачена) договором.

Контролери пояснили, що питанню повернення продукції постачальнику присвячені ст.ст. 236 та 268 ГКУ. Окрім того, відповідно до ст. 265 ГКУ умови поставки та повернення товарів регулюються договором поставки, укладеним між постачальником та покупцем.

Водночас податківці нагадали, що відповідно до ст. 15 Закону № 481 зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється в місцях зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання, незалежно від того, кому належить таке місце зберігання, або того, за заявою якого суб'єкта господарювання таке місце зберігання було внесено до Єдиного реєстру.

Джерело: роз'яснення із категорії 113.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Суб'єктам господарювання цікавим може бути матеріал "Які ризики роботи з контрагентом, у якого сплив строк дії ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини