Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд назвав, які пенсії не можна обмежувати у розмірі

20 грудня 2019, 11:45
12592
0
Реклама

Фізична особа виграла суд з управлінням Пенсійного фонду, заявивши вимогу скасувати обмеження граничного розміру його щомісячного пенсійного забезпечення. Про це йдеться у постанові ВС від 12.11.2019 р. у справі № 360/1428/17.

Обмеження пенсії граничним розміром зараз передбачені Законом про пенсійне забезпечення. Але ці норми Законом № 911 були введені в дію щодо пенсій, які призначаються починаючи з 1 січня 2016 року.

Оскільки позивач у цій справі отримував пенсію з 2011 року, дія відповідних норм щодо визначення максимального розміру пенсії до нього не застосовується.

Зауважимо, що зареєстровано законопроект, яким мінімальну пенсію можуть збільшити вдвічі. Також не виключено, що заборону на індексацію пенсій держслужбовців можуть скасувати незабаром. Про це йдеться в поданому до КСУ конституційному поданні омбудсмена.

Своєю чергою, ПФУ перевірить у 2020 році 1150 суб'єктів господарювання.

Більш ніж 70 млн. судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Вона додатково надає можливість швидкого пошуку інформації про судове засідання, пошуку інформації щодо певного судді, перегляду ухвалених за справою судових рішень та багато інших зручних інструментів для бізнесу і звичайних громадян.

Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини